Hvordan holde dine sisaltepper plettfrie?

Hvis du har bestilt vakre sisaltepper online for å dekorere ditt nyopprettede hjem, vil du at det skal forbli plettfritt til slutten av tiden. Nå er sisaltepper ganske enkle å rengjøre og vedlikeholde. Men hvis du ikke behandler flekker eller smussmerker effektivt, kan du enkelt miste skjønnheten i ditt dyre teppe.

Hvis du ikke vil bytte tepper hver gang du har en sølehendelse, må du lære en metode for å behandle sisalteppene dine perfekt. Det er mange forskjellige flekkulykker som kan skje, så du må være fullt forberedt på å takle alle situasjonene for å holde teppet plettfritt.

Behandling av søling av drikkevarer

Sisalteppene dine er alltid under fare for søl. Fra vinsøl til juiceflekker, teppene dine er alltid under eksponering av et drikkeangrep. I så fall kan man alltidvære forberedt på å behandle de klissete sølemerkene av teppene dine.

Når du har en sølehendelse på teppet, bør du umiddelbart bruke et håndkle eller serviett til å suge hele væsken. Du bør sørge for at materialet til teppet er helt tørt. Du kan bruke en mild teppe renere for å vaske teppet fra utsiden. Gni forsiktig den beisede delen en stund og skyll av materialet. Deretter bør du plassere teppet under sollyset i noen minutter, da lysmerket som gjenstår kan løses. Ikke hold teppet under sollyset for lenge, da det kan falme teppet ditt. 

Behandling av matmaterialer 

Når du plasserer sisaltepper under stue salongbordet eller spisebordet, må du være klar til å behandle matmerkene også. En gjest kan ved et uhell søle mat på teppet, eller dine små barn kan lage et rot mens du spiser, må du være forberedt på det verste scenariet.

For å behandle matmerkene på teppet ditt, bør du skrape det faste materialet ved hjelp av baksiden av en skje eller kniv. Når det faste materialet er rengjort, kan du klemme noen dråper sitron eller din vanlige for å vaske flekken. Fra utsiden bør du forsiktig skrubbe teppet med en myk børste. Når merket er sløvt, kan du bruke rent vann til å skylle av teppet. Nå kan du enten bruke et vakuum til å tørke det av, eller du kan plassere et teppe under sollyset. 

Behandling av kjæledyr urin

Når du har kjæledyr hjemme, kan du møte et kjæledyr med en vannlating hendelse på sisaltepper ofte, spesielt når kjæledyret ikke er bad trent. Hvis du ikke behandler urinflekkene umiddelbart, kan den dårlige lukten og det gule merket dempe utseendet på ditt dyrebare teppe.

Dermed, når kjæledyret urinerer over teppet ditt, må du umiddelbart bruke håndklær eller papir for tørke opp all væsken. Du bør raskt tørke håndkleet på stedet slik at urinmerker ikke vil påvirke hele teppet. Deretter bør du ta like mengder eddik og vann. Suge ett hjørne av håndkleet i blandingen og forsiktig gni over de berørte områdene. Vær forsiktig så du ikke drypper væsken noe annet sted enn hovedområdet. Deretter kan du bruke din vanlige rengjøringsmiddel til å vaske teppet slik at dårlig lukt og merke ikke vil skade den. Bare tørk av teppet grundig etter rengjøring, og du vil legge merke til at urinmerket er helt forsvunnet.

Behandling av oppkast

For foreldrene er det svært viktig å forberede seg på å håndtere oppkastflekkene fordi barna dine kommer til å bli syke og de bryr seg ikke om ditt luksuriøse teppe. Spesielt, når du har barnas venner hjemme hos deg for kveldskvelder, vær forberedt på å håndtere litt drama.

Du kan behandle spymerker fra teppet ved å skrape hele den faste materien av, noe som kan være den vanskeligste delen. Men dekk nesen og blot teppet med fullt trykk til servietten tørker opp all fuktigheten. Deretter kan du bruke pålitelig eddik og vannblanding for å kjedelig flekken. Nå kan du bruke ditt milde vaskepulver til å vaske merket med en myk børste. Når du har rengjort og skyllet teppet et par ganger, bør du la det tørke ordentlig en stund. Dette kan ta over natten for å kvitte seg med oppkastmerker, men du vil kunne fjerne merket. Bare vær rask og bruk riktig metodikk. 

Før du investerer i den nydelige sisalteppe for å forbedre utseendet på hjemmet ditt, bør du lære noen metoder for å vaske tepper. Nå kan du ikke forvente at barna, kjæledyrene og gjestene skal være forsiktige med ditt dyre teppe, så du må lære måten å holde teppet rent på.

admin

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read also x